İçeriğe geç

Socar Aliağa Kimin

SOCAR’ın sahipleri kim?

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (Azerice: Azərbayjan Respublikası Dövlət Neft Şirkəti, ARDNŞ), büyük ölçüde kısaltması SOCAR ile bilinir, merkezi Bakü, Azerbaycan’da bulunan tamamen devlete ait bir petrol ve gaz şirketidir. Azerbaycan Cumhuriyeti (Azerice: Azərbaycan Respublika Dövlət Neft Şirkəti, ARDNŞ), büyük ölçüde kısaltması SOCAR ile bilinir, merkezi Bakü, Azerbaycan’da bulunan tamamen devlete ait bir petrol ve gaz şirketidir.

Aliağa Rafinerisi’nin sahibi kimdir?

İzmir Valiliği (BWI) Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki olan SOCAR Türkiye tarafından inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük reel sektör yatırımını temsil eden STAR Rafineri’nin açılışı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katıldığı törenle gerçekleştirildi.

SOCAR Aliağa Ceo Su kimdir?

Iğdır’da düzenlenen törende, 2024-2025 sezonu boyunca Iğdır Futbol Kulübü’nün forma sponsoru olma anlaşması imzalandı. İmza törenine SOCAR Türkiye CEO’su Elçin İbadov, Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz ve takım oyuncuları katıldı.

SOCAR kime satıldı?

Turcas’ın ortaklıktan çıkmasıyla Petkim’in yüzde 51 hissesi SOCAR Turkey Enerji A.Ş.’ye devredildi.

Aliağa Petkim kimin?

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Türkiye’nin önde gelen petrokimya şirketidir. 3 Nisan 1965’te Türkiye Petrolleri tarafından İzmir’de kurulmuş ve 2008’de özelleştirilerek SOCAR’a devredilmiştir. Ana tesis kompleksi Yarımca, İzmit’te bulunmaktadır. 1985’te ikinci kompleks Aliağa, İzmir’de inşa edilmiştir. Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Türkiye’nin önde gelen petrokimya şirketidir. 3 Nisan 1965’te Türkiye Petrolleri tarafından İzmir’de kurulmuş ve 2008’de özelleştirilerek SOCAR’a devredilmiştir. Ana tesis kompleksi Yarımca, İzmit’te bulunmaktadır. 1985’te ikinci kompleks Aliağa, İzmir’de inşa edilmiştir.

SOCAR Türkiye’nin kaçıncı büyük şirketi?

Anadolu Ajansı ANKARA (AA) – SOCAR Türkiye’nin iştiraki STAR Rafineri, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) hazırladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021” listesinde üçüncü sıraya yerleşti.

Aliağa kimin?

Aliağa, Türkiye’nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Bergama, güneyinde Foça ve Menemen ilçeleri, doğusunda Manisa ili ve batısında Ege Denizi yer alır.

TÜPRAŞ’ın sahibi kim?

KoçTÜPRAŞ ailesi / sahipleri

TÜPRAŞ ve Petkim kimin?

TÜPRAŞTürü-Anonim ŞirketNet Kar 3,76 milyar ₺ (2018)Koç Holding’e ait: %53,2Halka açık: %46,8Çalışan Sayısı5.

SOCAR nasıl bir şirket?

SOCAR, Azerbaycan’ın devlet petrol ve doğal gaz şirketidir. Şirket, petrol ve doğal gazın üretimi, işlenmesi, taşınması ve dağıtımıyla uğraşmaktadır. Ayrıca şirket, petrokimya endüstrisinde faaliyet göstermektedir.

SOCAR Genel Müdürü kim?

21 Temmuz 2022 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kararnamesiyle Rövşen Necef, SOCAR Başkanlığına atandı.

SOCAR kime sponsor?

Entegre sanayi grubu SOCAR Türkiye, Iğdır Futbol Kulübü’nün 2024-2025 sezonundaki tüm resmi maçlarının forma sponsoru oldu.

SOCAR sahibi nereli?

Remzi GürDoğumlu 1949 (74-75 yaş) Kastamonu, Bozkurt TürkiyeUyruğuTürkMeslekİş adamıÇocuk(lar)Ömer Gür1 daha fazla satır

Aliağa Rafinerisi kime ait?

STAR Rafineri, Türkiye’nin İzmir ilinin Aliağa ilçesinde bulunan bir petrol rafinerisidir. Temeli 2011 yılında atılan tesis, Azerbaycan merkezli SOCAR’ın Türk iştiraki olan SOCAR Turkey Enerji A.Ş.’ye ait olup 6,3 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilmiştir.

Türkiye’deki rafineriler kimin?

Türkiye Petrol Rafinerileri, kısaca TÜPRAŞ, 1983 yılında Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale’deki dört devlet rafinerisinin birleşmesiyle holding şirketi olarak kurulan bir anonim şirkettir. 2006 yılında özelleştirilerek Koç Holding’e devredilmiştir.

Rafineri Holding kimin?

Raporlama tarihi itibarıyla STAR Rafineri, SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.’nin (“SOCAR Turkey Yatırım”) tamamına sahip olduğu bir bağlı ortaklıktır. SOCAR Turkey Investment’ın hisselerinin %60’ı Rafineri Holding’e, %40’ı ise Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanlığı’na aittir.

Türkiye’deki rafineriler kimin?

Türkiye Petrol Rafinerileri, kısaca TÜPRAŞ, 1983 yılında Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale’deki dört devlet rafinerisinin birleşmesiyle holding şirketi olarak kurulan bir anonim şirkettir. 2006 yılında özelleştirilerek Koç Holding’e devredilmiştir.

Socar kime sponsor?

Entegre sanayi grubu SOCAR Türkiye, Iğdır Futbol Kulübü’nün 2024-2025 sezonundaki tüm resmi maçlarının forma sponsoru oldu.

Kanan Mirzayev kimdir?

Ekim 2020’den itibaren SOCAR Türkiye Strateji Başkanı, Eylül 2023’ten itibaren ise Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkan Vekili olarak atandı. İngilizce, Rusça ve Yunanca bilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir